Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Şenlik Çalışmalarımız Devam Ediyor

  Stuttgart'ta 5 Kurmeş şenliği için yaptığımız ziyaretlere devam ediyoruz. İlk ziyaret ettigimiz ev köyümüzün büyüklerinden Telo ve Şeme teyzenin evi oluyor.Telo amca bizi görünce şaşkınlığını gizleyemiyor. Hastanede yeni çıkan Telo amca ve Şeme teyzeye köyde yapacağımız ienlikten bahsediyoruz. Şeme teyze herşeyden önce güzel bir şenlik olsun diyor. Barış ve Kardeşlik olsun. Ne kadar güzelki köyümüzde böyle bir şenlik oluyor. Orda olmasakta köyümüzde bu tür bir çalışma olması önemli,eskiden bir hastamız oldumu onları bile doktora götüremiyorduk.Iyiki genclerimiz sahip cıkıyor köyümüze.Çok teşekkür ederiz, sagolun varolun,bizimde düsüncelerimizi aldığınız ve bizi Telo amcayı ziyaret ettiginiz icin. Bizde ordan ayrılıp oraya yakın olan ve bizim etkinliklerimizi hep destekleyen Baran Kebap'a dogru yola koyuluyoruz.

 

 

 
Baran Kebap´a gelince Makbule,Haki Kaya ve tüm personeli bizı candan selamladılar.Sıcak bir karşılaşma.Birbirimizi sorduktan sonra şenligimizi anlatıyor ve onların düşüncelerini alıyoruz.Haki Kaya sizi ve başkanınızı canı gönülden ve yürekten destekliyoruz diyor.Yaptığınız çalışma sadece Kürmeşle sınırlı kalmamalı ileriki dönemde diger köy , ilce ve il çalışmalarıyla bütünleştirmek gerekir diyor.Bu tür festivaller ortaklaşmalı diye ekliyor.Makbule Kaya ise çalışmamızı çok önemsedigini keşke tüm köyler sizin gibi çalışma yürütse diyor.Herkes böylesi çalışmalara destek sunmalı yeterki böylesi çalışmalar olsun diyor.Destek sunmak icin Kürmeşli olmakta gerekmiyor,güzel çalışmalar desteklenmeli diye ekliyor.Bizde güzel ve başarılı bir festivalin olması için katkımızı sunarız.Güzel bir festival olacağını umuyor tüm Dünyada Barış,mutluluk ve huzur olsun istiyor.Bizde bu güzel duygulardan sonra Hüseyin Düzyar ve Şahin Düzyar'ı ziyaret etmek icin yola devam ediyoruz.


Hüseyin Düzyar'da(Ağa) bizi güzel karşılıyor.Hayırdır yine bir işiniz var diye bizimle şaka yapıyor.Bizde geliş sebebimizi ve çalışmalar hakkında düşünce desteğini almaya geldigimizi ve şenligimizin şu anki aşamasını anlatırken köyümüzü ve çalışmalarımızı yakında tanıyan Dersimli bir arkadaş içeri giriyor.Oda çalışmalarımızı yakında takip ettiginı ve Dernegimizi takdir ettigini ve festivalimize katılacağını belirtiyor.Hüseyin ise insanlarımızın bir araya gelmesi çok anlamlı ve güzel olacak.Bu şenligin her sene olması gerekir.Şenlikte köyümüzün tarihi yerleri tanıtılmalı.Sanatcı ve aydınları davet edip köylülerimizle bulusturmak gerekir.Bu şenlik tüm diger köylere örnek olması gerekir.Ilk kez bölgemizde bir köy böylesi bir calışpma yürütüyor.Bunun için tüm herkesin katkı sunması gerekir.Kazım Öz Şavaklılar filmiyle hem Şavaklıları hemde bizim hayatımızı tüm Dünyaya tanıtması cok önemli onu yürekten kutluyorum.Tüm Kürmesli ve dostlarının bulusması cok önemli.Festivalde bulusmak dilegiyle.Birazda eleştirilerim olacak.Köyün icinde insanlar arasında halen ayrımın olması hiç iyi bir şey degil.O köydeki tüm meralar o köyde yaşayan herkesindir.Insanlar arasında ayrım olmasın diyor ve Sahin Düzyar'i ise evinde ziyeret ediyoruz.

 

 

 
Sahin Düzyar ve aileside bizi coskuyla karsılıyorlar.Senlik yapıldıgı tarihte insanların cogu yaylada olacak diyor Sahin Düzyar.Bir servis cocukları mutlaka getirmeli diyor.Sakine Düzyar ise yıllar sonra insanlarla bulusmak güzel olacak.Köyde güzel bir canlılık olacak diyor.Sahin Düzyar ise önemli bir calısma yürüttügümüzü köy dernegini bu vesileyle kutladıgını söylüyor birazda kalbim kırık önceki zamanlarda diyor.Köyde yasayan yaslıların ayrım yaptıklarını neredeyse köyde yürüyecek alan kalmamıs herkes evinin cevresini tel örgülerle cevirmesini dogru bulmadıgını söylüyor.Köydeki okula giden cocukların servis sorununun önümüzdeki dönem mutlaka cözmek gerektigini vurguluyor.Yürüttügümüz calısmanın öneminede deginen Sahin Düzyarda Süleymanın Pertekteki dükkanında Dernegimizin bir senlik afisimizin oldugunu gelip giden herkesin afise merakla baktıklarını ve dernegi takdir ettiklerini söylüyor.Bizde onların düsünce destegını aldıktan sonra Hediye Beri ziyaret ediyoruz.
 

 

 

 Hediye Ber´de senligimizi önemli bir calısma olarak gördügünü ve uzun yıllardır görmedigi insanları orda görecegine ve böylesi bir senligin köyümüzü iyi tanıtacagına deginiyor.Tüm herkesin mutlaka katkı sunması gerektigini ve o tarihte senlige katılması icin köyde bulusması gerekir diyor ve calısmalarımızda basarılar diliyor.

 

 

 

 

 

 

Kume'nın Anısına