Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Derneğimiz Yönetim Kurulu Toplantısını Gerçekleştirdi!..

23.10.2011 Tarihinde, Mainz Pazarcıklılar Kültür Derneginde Dernegimiz Yönetim Kurulu Toplantısını gerçekleştirdi.

YK toplantısına Ayfer Ber, Yağmur Düzyar, Haydar Uç, Mehmet Yılmaz, Düzgün Aydın, Polat Durmuş, Aziz Iltemur, Haydar Iltemur, Hasan Bankuş, Halil Baysal,Hasan Aslaner, Cemal Öz, Mehmet Ok ve Dilan Top katıldılar.

Toplantı Gündem maddelerine uygun olarak sırasıyla görüşüldü. Bütün arkadaşlar büyük bir motivasyon ve moralle tartışmalara katıldılar, önerilerini sundular.

Öncelikle ve özellikle bütün katılımcılar birlik, beraberlik ve dayanışma düşüncesinin önemine dikkat çektiler, birbirimizi sevmenin, birbirimizle dayanışmanın her zamankinden daha önemli olduğunu dile getirdiler.

Katılımcılar, Kongre ve sonrası gelişmeleri tartıştı, konuştu, bazı kararlar aldı.

Yönetim oy birliği ile bu yıl Kurmeşte Ikinci Şenligin yapılmasını kararlaştırdı. Buna ilişkin teknik detayları ve organizasyon işini, gerek Istanbuldaki köylüler ile ve gereksede Köyde yaşayan köylülerimiz ile konuştuktan, onların düşünce ve önerilerini sağladıktan sonra yapmaya karar verdi.

YK Istanbuldaki arkadaşların kendi içlerinde bizimle ilişkide olabilecek bir yada iki arkadaşı görevlendirmelerini ve bunu oradaki arkadaşlara iletmeye, birden çok arkadaşla ilişkinin sağlıklı olmayacağı gerekçesine dayandırdı.

Yine Fransadaki köylülerimizle ilişkiyi sağlayacak olan arkadaşımız köylümüz Haydar Aslanın temsilci olmasına karar verdi, bunu Haydara iletmeye karar verdi.

Derneğimizin faaliyetlerini tanıtan bir derginin çıkartılması kararı alındı.

Bölgesel toplantılar yapma, yeni üyeler yapmasına karar verildi.

Genç arkadaşlarımızın yapacakları faaliyetleri kendilerinin karar vermesi bununla Mehmet Yılmazın da ilgilenecegi kararı verildi.

Son dönemlerde köylülerimiz arasında meydana gelen tatsız olayların mahkemelere intikal ettirilmesi kabul edilemez olarak görüldü. Bu tür tatsız olayların bize yakışmadığı, bu meselelerin kendi aramızda mutlaka halledilmesi gerektigi şeklinde görüş ve öneriler dile getirildi. Buna ilişkin bir YK bildirisinin yayınlanması kararı alındı.

Yine tutsak köylülerimizle dayanışma içerisinde olmamız gerektiği şeklinde öneriler kabul gördü.

Daha önce yapılan Kurmeş Şenliği CD lerinin dağıtımı ile toplantı sona erdi.