Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Strasbourg’daki Açlık Grevi ve Esnaflarımızı Ziyaret Ettik

Dernek başkanımız,dernek yönetici iş adamlarımızın katılımlarıyla Strasbourg´da 17 gününe giren açlık grevini ziyaret ettik.15 Kurmeşlinin katıldığı ziyaret anlamlıydı.Yapılan konuşmalarda eylemin amacına değinildi.Başkanımızda katılımcıları selamlayarak kısa bir konuşma yaptı.Sivil toplum örğütleri ve halkın yoğun katıldığı eylemde komite eylemlerini sonuç alıncaya kadar sürdüreceklerini vurguladı.

Sadece açlık grevini ziyaret etmeyen yöneticilerimiz Karlsruhe ve çevresinde bulunan esnafları ziyaret ederek Festivalimiz ve çalışmalarımız hakkında düşünceleride aldılar.


Efendi Düzyar ve ailesini Stuttgarttın merkezi yerlerinde Ostenplatz´da yeni bir yer açtılar. Stern Kebapla leziz damak tadıyla müşterileriyle buluşuyor Düzyar ailesi.Zeynep Düzyar çalışmalarımızda başarılar dilerken festivalin önemine değinerek herkesin kültür ve değerlerine sahip çıkmalarını vurgulaması anlamlı.Aynı zamanda festivalimize sonsor olan Düzyar ailesine bizde başarılar diliyoruz.

2.Durağımız Baba Kurt´un dükkanı oluyor.Başkan Ayfer Ber ve Hasan Bankuş aileyi ziyaret ederek güzel bir kahvaltı sofrasında buluşuyorlar.Baba Kurt´un oğlu Taylan´ın ve ailenin sıcak ve duyarlı davranışı en çok dikkat çektiğimiz yan oluyor.Baba Kurt birlikte birlik doğar.Komşularımızı çok seviyoruz.Bizim için hiç ayrım yok.Hepsi çok değerli.Festivalin iyi geçmesini diliyoruz.Festivalimizin 3. ana sponsorları olan, Kurt ailesi ise birlik ve beraberliğin önemini vurgulamaları önemliydi.

3.Durağımız dernek yönetim kurulu üyemiz Halil Baysal´ın kebap salonu oluyor.İpek Baysal ve çocuklarının sıcak davranışları ve festivalimizin iyi geçmesi için bulundukları içten duygular önemliydi.İpek ve Halil Baysal festivalin 2. yılda bir yapılması önemli,özellikle gençlerin mutlaka festivale katılmalarını ve kültürlerini tanımaları açısında önemli olduğunu vurgulamaları önemliydi.

Halil Baysal,Hasan Banguş,Lütfü Banguş,Hıdır Banguşla hep birlikte 4 durağımız olan Mustafa Banguş´un dükkanında buluşuyoruz.Güzel bir havanın keyfini bahçede oturarak çıkartıyoruz.Hıdır Bankuş köyümüzün renkli sımalarından.Söyledikleride çok önemliydi.Festivalde çok emek var.Herkesin destek sunması gerek.Çocuklarım hepsi katılacak festivale.Her şey parayla yapılıyor.Onun için herkes festivale destek sunmalı .Hem festivale sponsor olan oğulları Zeki´nin duyarlılığı ve kölümüz değerli emektar Mustafa´nın dükkanında buluşmamız önemliydi.Onu anarak yolumuza devam ettik.Ekibimize katılan işadamı Lütfü Banguş´da festivalimizin 4.ana sponsoru olarak iyi bir katkı sunuyor.

 

5 Durağımız Abidin Durmuşun döner dükkanı oldu.Eşi Leyla ve çocuklarının sıcacık davranışları ve Abidin´in neşesi bizide epeyce keyiflendirdi.Abidin biraz disiplin olsun festivalde diyor.Sahnede sadece sahne görevlileri olsun diyor.Herkes kendi kültürünü tanıtan kıyafetler,şalvar giysin.Kısa pantolonla gelmesin kimse diye ekliyor.Kimse festivalde kendi çıkarını düşünmesin.Stand açanlar kazandıklarının bir bölümünü derneğe katkı sunsunlar diyor.

zamanımızın azlığı tüm esnaflarımızı ziyaret etmeye yetmedi.Feride,Uçe ve Hasan Kurt´u eksik bıraktık buğün.

Bu güzel ve anlamlı günde yönetici ve iş adamlarımızın duyarlı davranış ve katkıları muazzamdı.Özellikle bu organizasyona öncülük yapan Hasan Bankuş ve Halil Baysal´a teşekkürlerimizi sunuyoruz.