Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

DYK Toplantısını Yaptı

 6 Mayıs Pazar günü Dernek Yönetim Kurulumuz Frankfurt'ta toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya çok sayıda YK üyemiz katıldı. 6.Kurmeş şenliğimiz,1. Gençlik Kampımız ve 27 mayısta yapılacak Dersim Kültür Festivali hazırlık çalışmaları gündeme alınarak görüşüldü. 

DYK 6. Kurmeş şenliğine ilişkin bugüne kadarki çalışmaları değerlendirerek bir takım kararlar aldı buna göre; şenliğimizin proğramı yapılırken özellikle köyümüze ve yöremize ait proğramların ağırlıklı olması noktasında hemfikir olundu. İlk gün proğramı genel olmakla birlikte 2. gün proğramının sadece köyümüze, dilimize,kültürümüze ve sorunlarımıza yönelik olması noktasında görüşler belirtildi.Gençlerimiz içinde 2 yıl önce olduğu gibi bu senede şenlikten 2 gün önce bir spor müsabakası düzenlenerek birinci gelecek takımın şenliğin ilk gün açılışında bir ödülle onure edilmesi görüşüne varıldı.Bunların ötesinde bu sene yine Frankfurt'ta yapılacak Dersim Kültür Festivaline kendi çadırımızla katılarak daha önceki festivallerde olduğu gibi gerek derneğimizi ve gereksede yöre kültürümüzü tanıtma kararı alındı.Bu çalışmalar içinde çeşitli görevlendirmeler yapıldı. Gençlik kampımıza şu ana kadar 33 gencimiz müracaat etmiş bulunmaktadır, bu sayının dahada artmasının bekliyoruz,gençlerimizin bu çabası dernek olarak bizleri gururlandırdığını onure ettiğini belirtmek isteriz, bu açıdan bu gençlik kampımızın önemi büyüktür,kampa DYK'dan bir kaç arkadaşında katılması kararlaştırıldı.

DYK üyemiz sayın Hasan Bankuş Sabo'nun(sabır Bankuş) rahatsızlığından dolayı köye gitmeksinden ötürü katılamadı. YK olarak Sabo'ya acil şifalar diliyoruz.

Kurmeş derneği Yönetim Kurulu olarak tüm üye ve köylülerimize çalışmalarımıza ve derneğimize olan katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. 

Not:2012 dernek aidatlarının bu ayın ortalarına doğru çekilecektir,teknik bir sorundan dolayı bir iki hafta gecikmeli olacağını üyelerimize duyuruyoruz.