Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Kurmeşliler ve Dostları Stuttgart'ta Buluştular

Derneğimizin düzenlemiş olduğu etkinlikte katılımın ve ilginin yoğun olduğu gözlemlendi.Yaklaşık 200 kişinin katıldığı etkinliğe çeşitli şahsiyetlerde destek verdiler.

Etkinliğimizin açılışını ve sunumunu Genelsekreterimiz A.Haydar Gürbüz kürtçe yaptı.Selamlama ve saygı duruşundan sonra gecenin anlamını kısaca belirten kürtçe konuşması ardında sanatçı Ali Mut müzikle devam etti. Dernek başkanımız Sayın Mehmet Yılmaz gecenin anlam ve önemini belirten bir konuşma yaparak 21 Mart Newrozuyla başlatılan barış sürecinin Kürt sorunu noktasında çok önemli bir adım olarak değerlendirip sürecin desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Kurmeşlilerin sosyal kültürel anlamda kendi kurumlarını sahiplenmeleri ve mutlaka üye olmayanlarında üye olmaları gerektiğini vurgulayan Yılmaz devamla derneğimizin çalışmalarına dikkat çekerek çalışmalar hakkında genel bir açıklamada bulundu. 

Proğrama daha sonra sırasıyla Ali Erel ve Erkan Top müzikleriyle katılarak renk verdiler. Tülay Özçelik,Bayram ve İsmet'in yanısıra misafir olarak katılan Hüseyin Güneş, Gerçek Yalgın da söyledikleri şarkılarla katılımcılara güzel anlar yaşattılar. Siyasetçi Muzaffer Ayata'da misafirlerimiz arasındaydı,yaptığı kısa konuşmasında son süreci değerlendirerek gelişmeler hakkında genel bir bilgilendirme yaptı,daha sonra Konuklarımızda Ali Kılıç'ta kısaca köyümüz ve derneğimiz üzerine düşüncelerini belirtti.Eski dernek başkanımız ve aynı zamanda Dersim jenosidi insiyatifi başkanı Ayfer Ber yine  Avrupa Demokratik Dersim Birlikleri Federasyonu yönetim kurulu üyesi Erkan Karakaplan'da etkinliğimize katılarak kısaca bir konuşma yaptılar.

Etkinliğimizin en anlamlı ve esasen amaç edindiği, derneğimizin kuruluşundan bugüne kadar yapmış olduğumuz etkinliklere destek veren esnaflarımıza ve dostlarımıza Liyakat ödülleri verildi.Ödülleri etkinliğimizde bulunan yaşlı köylülerimiz konuklarımız ve YK üyelerimiz verdiler. Davul ve Klarnet eşliğinde oldukça neşeli anlar yaşadığımız etkinliğimizde birde sürpriz katılımcımız Sayın Kazım Öz oldu. Etkinliğimiz gecenin geç saatlerine kadar devam ederek başarılı bir şekilde sonuçlandı.