Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Rüsselsheim Dersim Kültür Şenliğine Tüm Köylülerimizi ve Dersim Sevdalılarını Bekliyoruz

 

Hava ön raporlarına göre, bu yıl da  hava bizden yana. Cuma ögleden sonra kısmen hafif yağmur beklenirken, Cumartesi günü bulutlu ve yağmursuz geçecek. Son tahmin Çarşamba günü  belli olur. Buna rağmen tüm planlarımız olduğu gibi uygulanacaktır.

İki çadır açacağız. Bir kıllı siyah çadır,( güna reş) birde geçen yılki çadırımız.  Baki arkadaşın çabası ile  bize siyah çadır getirildi. Çadır açma işi en gec Cuma saat 14.00 bitmiş olmalı. Çünkü akşama hafif yağmur bekleniliyor. Çadır açma işinde acilen yardımcı işgücüne ihtiyaç var. Yoksa paralı işgüçü bulma zorunda kalacağız. Çadır açma işini Wiesbaden yapacak.

Peynir,  peynirli ekmekler  ve simit Wipperfürth  ta yapılıyor. Wipperfürth daki arkadaşlar, Fatma arkadaşı tek başına bırakmasınlar. Fatma ya yardıncı olmalarını özenle rica ediyoruz. Peynir ve Peynirli ekmekler Cuma günü saat 16.00 Wiesbaden de olmalıdır. Cuma günü satılacaklar fest alanına, geri kalanlar buzdolabına bırakılacak.

Yufka ekmek tahminen 400 adet Stuttgart da getirilecek. Stuttgart ve çevresindeki döner iş yerlerimizden ricamiz, bu konuda bize yardımcı olmalı ve yaptıkları ekmekleri Ali Haydar arkadaşımıza ulaştırmaya çalışmalılar. Bunlarda en gec Cuma saat 16.00 de  fest alanın da  olmalıdır.

Bu akşam saat 20.00 de Roj TV de Festival proğramı var bu proğrama dernek başkanımız Ayfer Ber ve Ali Ekber Aslaner katılıyor bilginize sunuyorum. BU arada Stuttgart'ta yapılması tasarlanan Yufka ekmekleri aksilikler gözönüne alınarak diğer bölgedeki köylülerimizinde beraberinde yapıp getirmeleri rica olunur.

Çay, kahve, şeker, samaver, bardak kaşık Stuttgat ta getirilecek.
Yeşillik Wiesbaden getirecek. 4 kasa Eisberg salat, 4 kasa salatalık ve diğer yeşillik.
Ayranlar Erlenbach da geliyor.
İki çadır da dekorasyon yapılacak. Bir çadırımız da misafir konuklar ve sanatcılar ağırlanacak, diğerin de ürünlerimiz tanıtılacak. Basının önemli bir bölü dikkatlarını bizim çadırlarda toplanılacağını şimdiden duyurmak isteriz. Ellerinde dekorasyon için kullanılacak halı ve elişleri olanlar, çadırımıza bırakmaları rica olunur. Wiesbaden ve çevresindeki  köylülerimizin bu konuda duyarlı davranmaları rica olunur. Hiç bir eşya kayıp olmaz.

Şenliğe katılacak tüm köylülerimiz de evlerin de getirecek niyazlarını bekliyoruz. Eli boş gelmek bize hiç yakışmaz.
Şenlikte ve özellikle çadırlarımızda gönüllü görev almaya hazır olacağımızı umut ediyoruz. 
Cuma günü panellerde, Cumartesi günü şenlikte buluşma umudu ile, hepinize sevgi selamlar.
Cuma günü gelenlerin  Wiesbaden ve Mainz de konaklanma imkanları sağlanılacak.

Kurmeş Derneği
Şenlik Komitesi adına
M. Yılmaz

 

Geçen Seneki Festivalden Görüntüler(Resimler:Fatma İmak)