Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Kamer Genç’ten Ferhat Tunç’a dava

12 Haziran Seçimleri sürecinde Ferhat Tunç’un kendisine hakaret ettiği iddiasıyla CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç tarafından dava açıldı.

Kamer Genç’in Tunceli Asliye Ceza Mahkemesine sunduğu ve 14 maddeden oluşan dava dilekçesinde seçim sonrasında CHP bürosuna yönelik saldırının Ferhat Tunç’un kışkırtmaları sonucundan geliştiği iddiasına yer veriliyor.

Dava dilekçesinde hem kendisine hem de Hüseyin Aygün’e yönelik olarak “Kamer Genç büyük bir onursuzluk içinde burada bir kampanya yürüttü” devamında kendisini ve Hüseyin Aygün’ü kast ederek “Onlar Dersim halkının temsilcisi değil, derin devletin temsilcileridir” diyerek hakaret ettiği iddiasına yer verildi.

“DERSİM MİLLETVEKİLİ DEMEYE DİLİM VARMIYOR”

14 maddeden oluşan dava dilekçesini mahkemeye sunan Kamer Genç, Ferhat Tunç’la ilgili olarak ayrıca şu iddialara yer verdi. Gökçek köyü Mirik mezrasında yapılan bir anma töreninde kendisine yönelik olarak Ferhat Tunç’un; “Dersim milletvekili demeye dilim varmıyor, dönemin Tansu Çillerli DYP Tunceli milletvekili olan, Mehmet Ağar’ların yoldaşı Kamer Genç’e de sorarım, burada katledilen insanlarımızı nereye gömdünüz söyleyin” şeklinde ifadelerde bulunduğuna yer verildi.

Dava dilekçesinde, kişilik haklarına yönelik bu saldırı nedeniyle müvekkilin manevi bir üzüntü yaşadığını ifade eden Kamer Genç’in Avukatı İnan Yılmaz, bu üzüntü karşılığında davalı olan dönemim bağımsız milletvekili adayı Ferhat Tunç’tan 20 000 TL manevi tazminat talebinde bulunulduğuna yer verildi.

12 Haziran seçimlerinde yaptığı çeşitli konuşmalar nedeniyle hakkında açılan 4 dava ve 8 ayrı soruşturma yüzünden zor günler geçiren sanatçı Ferhat Tunç bu davayla ilgili olarak şunları söyledi: “Kamer Genç’i şımartan ve bu noktaya getiren Dersim’den miletvekili seçiliyor olmasıdır. Her zaman söyledim şimdide söylüyorum bu durum Dersim adına büyük bir talihsizliktir. Ben hakkımda açılan davalara yabancı biri değilim varsın bir tanesi de Kamer Genç’ten olsun tırıs gelir. Çünkü kamer Genç sahip olduğumuz değerlerin düşmanı bir zihniyete sahiptir. İddia ettiği gibi Dersimde her dönem milletvekili seçilmiş olması, onun Dersimin tarihsel değerlerini, dilini ve tarihsel onurlu mirasını temsil ettiği anlamını doğurmaz. Kendiside zaten böyle bir misyona sahip olmadığının farkında. Daha dün Dersim diye bir yer yok, haritada oranın adı Tunceli’dir diyerek Dersimin katili olan bir zihniyeti aklayacak kadar pişkince davranabiliyor.’’

KAMER GENÇ SUSSUN

Tunç, 12 Haziran seçimlerinde bir gazeteye verdiği demeçte Kamer Genç’in Dersim kimliğine, sanatına ve kendi şahsında tüm Dersimli sanatçılara hakaret ettiğini ifade etti. Tunç şöyle dedi: “Ortada bir dava söz konusu olacaksa bu seçim sürecinde günlük bir gazetede söylediklerinden ötürü hem Dersimin kimliğine hem de sanatçı kişiliğime yönelik ağır hakaretlerde bulunan Kamer Genç’in kendisidir. Ama ben onu Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinden çok halkın vicdanına havale ettim ve halkımız gereğini yapar düşüncesindeyim. Benim ona tavsiyem bu şekilde ortalığa düşerek ömrünün son günlerini heba etmesin, haddini bilsin ve kendini daha fazla rezil etmeden sussun.”.

Tunç, kendisi hakkında hazırladığı dilekçede yer verdiği farklı iddialarla ilgili olarak devamla, “Kamer Genç 12 Eylül faşist darbesinin danışma meclisi üyesi biri olarak suçludur. Dersim’de onlarca köyün boşaltılması, köylülerin toprağından sürülerek sürgüne, açlığa ve ölüme mahkum edilmesi ve faili meçhul cinayetlerin yoğunluk kazandığı 94’lü yılların iktidar partisi DYP ‘ den milletvekili olması nedeniyle suçludur.12 Haziran seçimleri sürecinde ‘Dersim Türk oğlu Türk’tür’ diyerek Dersimin diline, kültürüne ve tarihine hakaret ettiği için, sanatımı ve sanatçı kişiliğim üzerinden Dersim’li tüm sanatçıları hedef alan hakaret söylemi nedeniyle suçludur” dedi.