Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

2. Uluslararası İnsan Hakları Dersim Film Festivaline Yoğun İlği

Sineması olmayan şehirlerden biri olan Dersim’de düzenlenen 2.Uluslararası İnsan Hakları Dersim Film Festivali Tunceli Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen açılış programı ile başladı.

Geçen yıl yola çıkarken film festivalinin bir proje olduğunu ve ancak daha sonra şehir için büyük bir ihtiyaç olduğunu belirten Dersim Belediye Başkanı Edibe Şahin, “Festival büyük bir ihtiyacı karşıladığını gördük artık bunu geleneksel hale getirmek istedik.Öyle bir kentte yaşıyoruz ki; doğasıyla uyumlu aynı zamanda tarihinde çok acılar yaşamış ve özellikle insan hakları ihlalleri konusunda ciddi ihlaller yaşamış bir kentteydik.Bunu düzenlerken amacımız diğer ülkeler ve diğer yerlerde yaşananları burada buluşturabilmekti.”dedi.

Sinema salonu olmayan bir kentte film festivali yapılmasının kendisini çok heyecanlandırdığını belirten "Babamın Sesi" filminin Yönetmeni Zeynel Doğan , “ Festivalin açılış filmi “ Babamın sesi” filmi olacak. Bu bölgede bu gösterimi ilk kez yapacağız.Çok heyecanlıyım. İnsan hakları filmi festivali olması ve filmimizin gösteriliyor olması da son derece önemli, çorbada tuzumuzun olması da bizi mutlu eder.”diye konuştu.

Film festivalini nedeniyle sineması olmayan bir şehirde güzel filmler izlediğini ifade eden Cem Kılıç, “Şehrimizde sinema salonu yok. Bu festivaller sinema izlememize bahane oluyor. Bütün filmleri sabırsızlıkla bekliyoruz. Ailemiz ve sevdiklerimizle her zaman gidebileceğimiz bir sinema salonu açılmasını istiyoruz.”dedi.

2. Uluslararası İnsan Hakları Dersim Film Festivalinin sinema severler için çok sevindirici olduğunu söyleyen Sait Ağman,“ Bu film festivali bizim için güzel bir bahane oldu. Sinema salonu olmayan bu şehirde bir haftalık olsa bile sinema hasretimizi gideriyoruz.Filmlerin bir çoğununun yönetmen ve oyuncularında katılması nedeniyle çok güzel geçiyor.”dedi.