Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Almanya Mahkemesi Ceza Yağdırdı

Almanya’da 5 Kasım 2008 yılında düzenlenen ev ve dernek baskınlarıyla  ile gözaltına alınarak tutuklanan Anadolu Federasyonu eski yönetici ve üyelerinin yargılandığı dava 16 Aralık 2010 Perşembe günü kararın açıklanması ile sona erdi.

Düsseldorf  Eyalet mahkemesinde 16 Aralık 2010, Persembe günü saat 9.30’da başlayan duruşmada karar açıklandı.

Savcılığın talep ettiği cezanın mahkeme heyetleri tarafından yaklaşık olarak aynısı karara bağlandı. Buna göre: Anadolu Federasyonu kurucu başkanı Nurhan Erdem’e 7 yıl 9 ay, Anadolu Federasyonu eski başkanı Cengiz Oban’a 6 yıl ve Anadolu Federasyonu üyesi Ahmet İstanbullu’ya  3 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Mahkeme heyeti, Anadolu Federasyonu’nu  DHKP-C’nin yan örgütü olarak bilindiğini öne sürdü ve Nurhan Erdem’in DHKP-C’nin Almanya sorumulusu olduğu iddia edildi.

Cengiz Oban’a da ikinci Anadolu Federasyonu Başkanı olarak çeşitli bölgelerden sorumlu tutularak ceza kararı verildi.

Ahmet İstanbullu’ya ise DHKP-C çalışanı olarak ceza verildiği belirtildi.

Tutsakları sahiplenen arkadaşları, dostları, aileleleri ve Anadolu Federasyonu çalışanları, iki saat süren mahkeme sonunda, salonda "Devrimci Tutsaklar onurumuzdur" , "Tüm Politik Tutsaklara Özgürlük," Faşizme Ölüm", "Kahrolsun Faşizm Yasasın Mücadelemiz" sloganlarını haykırdı.

Mahkeme önünde, Anadolu Federasyonu başkanı Latife Adıgüzel yaptığı açıklamada, kararın hukuksal değil, politik bir karar olduğunu vurguladı.  Bu kararın  düşünce özgürlüğüne bir saldırı olduğunu belirtti.  Konuşmasını, haksızlıklara karşı ise örgütlü mücadele edilmesi gerektiği çağrısıyla bitirdi. Kitle, mahkemeden sloganlarla ayrıldı.
 
www.anadolufederasyonu.de