Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

İsviçre'de ırkçılık bu kez seçim bulmacasında

 ZÜRİCH - İsviçre'de Mart ve Nisan aylarında birçok Kantonda yapılacak olan yerel parlamento seçimlerinde sağcı partiler 'seçim propagandasını' yine ırkçılık üzerinde kurdu. İsviçreli Demokratlar Partisi'nin (SD) 140 bin adet bastırıp seçmen adreslere gönderdiği seçim broşürlerinde bir bulmaca yer alıyor. Bulmacanın çözümünün doğru çıkması için ise 'Kendi ülkelerinde kalmaları bizim için daha iyi olacak olanlar' seçeneğine 'Neger' yani ' Zenci' cevabının yazılması gerekiyor. 

Minare yasağı, yabancıların seçme ve seçilme hakkı ve son olarak Suça bulaşmış yabancıların geri gönderilmesine ilişkin yasalarla 'Irkçı ve ayrımcı' olduğu yönünde tepki ve uyarılar alan İsviçre'de, ırkçılık hız kesmiyor. SVP'nin siyah ve beyaz koyun benzetmesinin ardından bu kez de İsviçreli Demokratlar ( SD), önümüzdeki haftalarda Zürich Kanton Parlamento seçimleri için bastırdığı 140 bin afiş ve broşürlerinde ırkçılık yaptı. 

SD'nin seçmen adreslerine gönderdiği bröşürler ile bastırdığı afişlerde, İsviçreli bir kadın kara çarşaf içinde zafer işareti yapıyor. Resmin altına ise SD'nin vaadleri yer alıyor. Vaatler arasında Islamcılığı durduracakları ve üçüncü dünya ülkelerinden gelen mülteci dalgasını durduracaklarını söylüyor. 'Zürich'i Isviçreliler 'beyazla' kaplayacak' ifadesinin yer aldığı vaatlerin alt kısmında ise bir bulmaca yer alıyor. Bulmacanın sonucunun doğru çıkması için, "Kadınları karalara bağlayan" kısım için Islam, " Kendi ülkelerinde kalmaları bizler için daha iyi olacak olanlar" kısmı için ise ' Neger' yani 'Siyahlar' yazılması gerekiyor.

Son dönemlerde İsviçre'de giderek artan bu ırkçı yaklaşım için 'White Power- Beyaz Güç' tanımı yapan Irkçılığa Karşı Komisyon (EKR) Sözcüsü Doris Angst bunun ise, bu tür uygulamalara belli yaptırımların uygulanması gerektiğini söyledi.