Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Kürtler Almanya'da Tanınıyor

Kampanya ile Kürtlerin artık Almanya'da Türk, Arap ve Farsîlerle karıştırılmaması, Kürtlerin resmen tanınması amaçlanıyor.15 gün önce başlatılan "Kürtler kendi kimliğiyle tanınsın" kampanyasında toplanan imzalar bugün Almanya Parlamentosu'na verildi. 30'a yakın kurumun destek verdiği kampanya kapsamında 60 bin imza toplandı.

Almanya Kürt Dernekleri Federasyonu (YEK-KOM) öncülüğünde toplanan imzalar Federal Almanya Parlamentosu önünde düzenlenen bir miting ile dilekçe ve imza komisyonuna verildi. Kampanya ile Kürtlerin artık Almanya'da Türk, Arap ve Farsîlerle karıştırılmaması, Kürtlerin resmen tanınması amaçlanıyor.

15 günde 60 bin imzaya ulaştıklarını vurgulayan YEK-KOM Başkanı Yüksel Koç, bu kampanya bir başarıdır, bu bizim gücümüzü gösteriyor, dedi. Koç, Almanya'nın kendi yasaları gereği isteklerini kabul etmek zorunda olduğunu söyledi.

Kampanyaya aktif olarak destek veren kurumlar arasında YEK-KOM dışında Türkiye Almanya İnsan Hakları Derneği (TÜDAY), Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu (ATİF), Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF) yer alıyor.