Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Böylesi Görülmedi Çocuklara Gaz Sıktılar.

 Taksim Gezi Parkı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara’daki mitinginde “Parkı boşaltın yoksa güvenlik güçleri orayı boşaltmayı bilir” dedikten yaklaşık 2 saat sonra polisin şiddetli müdahalesiyle boşaltıldı. Saat 20.10 sıralarında önce Taksim Meydanı’nda “dağılın” uyarısında bulunan polis bir süre sonra TOMA’lar ve yoğun biber gazıyla direnişçileri dağıtmaya başladı. Cumartesi günü olması nedeniyle çocukların da bulunduğu parkta büyük panik yaşandı. Hızla parkın içine giren polis, çadırları yıktı, revire biber gazı attı. Direnişin ilk gününden beri kapılarını göstericilere açan Divan Oteli de polis şiddetine maruz kaldı. Polis TOMA’yla tazyikli su sıktığı otelin içine biber gazı attı.


Polisin dün gece Gezi Parkı'nı boşaltmasının ardından sabah saatlerinden itibaren meydan araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Belediye görevlileri bir taraftan temizlik yaparken bir taraftan da göstericiler tarafından yakılan iş makineleri kaldırılıyor. Gezi Parkı ve Taksim Meydanı tamamen polisin kontrolüne geçmiş durumda. Bir grup eylemci de Divan Otel önündeki bekleyişini sürdürüyor.

Gece boyunca devam eden polis gösterici çatışması sabah saatleri itibariyle yerini sakinliğe bıraktı. Gezi Parkı'na ise görevliler dışında kimsenin girişine izin verilmiyor.

Kadıköy'den köprüyü geçerek Mecidiyeköy'e gelen göstericiler Harbiye'ye ulaştı. Bu bölgede polis müdahalesi ve gözaltılar devam ediyor.


Gezi Parkı’na yapılan saldırının ardından Bakırköy, Kartal ve Kadıköy’de binlerce kişi bir araya gelirken Sarıgazi ve Çekmeköy’den ise eylemciler Taksim’e doğru yürüdü. Yine Gazi mahallesinde toplanan 10 bini aşkın kişi ise yürüyüşe geçti. Tam da bu saatlerde İstanbul Belediyesi eylemcilerin Taksim ve çevresine ulaşmasını engellemek amacıyla tüm toplu taşıma hizmetlerini durdurdu.

Kadıköy’den Taksim’e gitmek isteyen protestoculara polis Uzunçayır mevkiinde saldırırken polis Mecidiyeköy’de de gaz bombası ve tazyikli suyla göstericilere müdahale etti. Buradaki olaylarda polis sayısı yetersiz kalınca jandarmalar da devreye girdi.

Taksim ve çevresindeki çatışmalar ise Sıraselviler ve İstiklal Caddelerinde yoğunlaştı. Harbiye’de ise Ramada Hotel yakınlarında göstericiler barikatlar kurarak uzun süre polisle çatıştı. Sabah saat 6 sıralarında polis bölgeden çekilirken günün başlamasıyla birlikte polisin Taksim Meydanı çevresinde çok yoğun güvenlik önlemi almaya başladığı bildiriliyor.

Olaylarda Dayanışma üyelerinin verdiği rakamlara göre yaralı sayısı yüzlerle ifade ediliyor. Divan Oteline yapılan saldırıda da hamile bir kadının  çocuğunu düşürdüğü bildirildi.

KRİTİK PAZAR

İstanbul’da bugün Türk başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gerçekleştireceği mitinge karşı Taksim Dayanışması da tüm protestocuları Taksim Meydanına çağırdı. Günün ilk saatlerinden itibaren çatışmaların yoğunlaşması bekleniyor.

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Anadolu Yakasında bekleyen binlerce kişinin polis ve jandarma barikatlarını aşarak Avrupa Yakasına geçtiği ve Taksim’e doğru ilerlediği haber veriliyor.


Ethem Sarisülük Hayatini kaybetti

 Gezi Parkı eylemelerinde destek amacıyla Ankara'da yapılan gösterilerde yaralanan ve dün hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ün kurşunla yaralandığı otopsi ile ortaya çıktı.
Ankara'da yapılan gösterilerde 1 Haziran günü başına gelen yabancı bir cisimle yaralanan Sarısülük hastaneye kaldırılmıştı. İşçi Ethem Sarısülük'ün cenazesi otopsi için Adli Tıp 'a kaldırıldı. Soruşturma savcısı Veli Dalgalı ile ailenin avukatları da otopside hazır bulundu. Edinilen bilgilere göre otopsiye Sarısülük'ün kafa bölgesinden başlandı. Yapılan incelemeye göre bir adet mermi çekirdeği tespit edildi. Söz konusu çekirdeğin görüntüsü alındı. Otopsi daha sonra başka bölümlerde devam etti. Bu sırada aile avukatlarından Kazım Bayraktar basına bir açıklama yaparak bir adet mermi çekirdeği bulunduğunu belirtti.

KRİTİK OTOPSİ
Sarısülük'ün polis kurşunuyla yaşamını yitirdiğinin anlaşılması hayati öneme sahip. Şimdi savcılık soruşturmayı 'kasten adam öldürme' suçlaması ile yürüterek şüpheli polisin ifadesini alması bekleniyor.