Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Aldinç, "Giderek muhafazakar bir toplum olduk"

Sanatçı Ayşegül Aldinç, CNN TÜRK'te Enver Aysever'in Aykırı Sorular programına konuk oldu. Aldinç, "Giderek muhafazakar bir toplum olduğumuzu evet düşünüyorum, kaygı duyuyorum.

Türkiye'de insanların artık fikirlerini çok rahat rahat paylaşabilme keyfiyetinin artık ellerinden alındığını bir korku ülkesi haline getirildiğini bütün bunları düşünüyorum" dedi.

"Genel anlamda dindar bir gençlik yetiştirilmek isteniyor. Bizim diziyi o anlamda ölçü almayalım. Ve başarılıyor da sanıyorum. Ama bizim dizi oradaki bütün karakterler deli deli. Biz işin suyunu çıkartıyoruz. Daha kibar olmak için böyle demek durumundayım. Öyle yazılıyor karakterler, öyle oynanıyor ve çok da biz de eğleniyoruz onlar da eğleniyor bizi izleyenler de. Yani böyle bir örnek olamaz reel hayatta." 

"Sevişme savaş" bizim ülke böyle

"...Aslında tuhaf tabi insanların birbirini vurması, kırması, itip kakması sansürlenmiyor mesela "geri zekâlı" lafı sansürlenebiliyor. Hadi laf arasında televizyonlarda söylemesek daha iyi olabilir tabi "lan" lafı sansürleniyor. Şu anda da söyledim ama tırnak içinde söyledim. Hep böyle olmamış mıdır? Sevişme sansürlenmiştir dövüşme çok legaldir. Herkes birbirine tecavüz edebilir, dövebilir, itip kakabilir. Onlara bir şey yok. "Sevişme savaş" bizim ülke böyle."