Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Bir milyon kişi Meclis’e yürüdü

Yeni kemer sıkma önlemlerini protesto etmek amacıyla 48 saat sürecek eylemlerini bugün başlatan yüzbinlerce Yunan, Atina meclisinin kapısına yürüdü.

Sayılarının 1 milyona yaklaştığı sanılan kalabaık grubun, ilk kez binaya bu kadar yaklaştığı bildiriliyor. Eylemciler, polisle çatışırken, meclis binasının yakınlarına çok sayıda molotof kokteyli attıkları görüldü. Göstericilerle, polis arasında çıkan çatışmalar ve atılan molotof bombaları nedeniyle, Syntagma (Anayasa) Meydanı dumana büründü.

Göstericiler, iki yıl önce patlak veren krizden bu yana ilk kez, meclis binasına bu kadar yaklaşırken, Reuters haber ajansı biber gazı silalarına sahip polislerin çevrede hazır bekletildiğine dikkat çekti. Göstericileri kontrol etmek amacıyla alanda 5 binden fazla polisin olduğu ifade edildi.

Eylemcilerden 17 yaşındaki Anastasia Kolokotsa, “Geleceğimiz yok. Bütün genç Yunanlılar, yurt dışına gitmek istiyor ve bunu yapmaya da hakkımız var” diye konuştu. Kalabalıkların, “Burada iş yok, burada bir şey yok” diye sloganlar attıkları belirtildi. Diğer yandan ülkede devam eden grev süresinde kamu binaları, alışveriş merkezleri ve fırınların bile kapalı olacağı belirtilmişti.