Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Dersim Gazetesi Eylül Sayısı Bayilerde

Gazete bu sayısında Dersimdeki çevre ve doğa felaketlerini mercek altına alıyor.”Dersimliler çevre duyarlılığında sınıfta kaldı” gazetenin manşeti.

Eşsiz bir doğal güzelliğe sahip olan Dersim’liler bunun ne kadar farkında,çevre kirliliği neden önlenemiyor,baraj karşıtı mücadele niçin sonuç alamıyor,çevre ve doğa konusunda ne kadar bilinçliyiz soruları gündemleştiriliyor.

Dersim yerelindeki ve metropollerde yaşayan Dersim’lilerin haberlerinin işlendiği gazetede ayrıca Kızılbaş-alevilik,kültür,spor ve güncel gelişmeleri de görmek mümkün.

Dersim’deki toplu mezar haberler ve yazısıyla Ferhat Tunç tarafından işleniyor.

1Eylül dünya barış gününde Ergin Doğru ve Aykan Erden barışı irdeliyor.

Bu ayın röportajında Erdoğan Yalgın ,Hüseyin Bulut ile “pilvenkte gizemli bir yolculuk”a çıkardığı dizi devam ediyor.

 Kızılbaş- Alevilik sayfasında Turabi Saltık Hace Bektaş Veli ve Dersim’ üzerinde geniş bir yazıyla yer alıyor.Bu ayın en ilginç yazılarından biri ise prof.İrfan Açıkgözün “Diyarbakır’da Alevi olmak” yazısı.

Kadın sayfasında kadın haberleri ve köşe yazıları ile kadının sesi olunmaya çalışılıyor.

Kültür sayfasında Ö.Enver Bulut, Fadıl Öztürk, yazıları ve kitap tanıtımları yer alıyor.

Gazetenin büyük ilgi gören,Kırmancki sayfasında ise yazılarıyla Haydar Işık ve Kamer Söylemez yer alıyor.

Eylül sayısında yazılarıyla Çilem Öz, Gül Kaya, Ali Kalik, Hüseyin Ayrılmaz, Yalçın Çakmak, Mesut Gerçek zenginlik katıyor.

Gazetenin bu sayısında çevre haberleri,Dersim’deki demokratik eylemlilikler ve festival sonrasından fotoğraf karelerini bulabilirsiniz.

Yerel bir gazete olmasına rağmen zengin içeriği ve geniş yazar kadrosuyla dolu dolu bir gazete olan Dersim gazetesi mutlaka okunmalı.

www.dersimgazetesi.com
mail:Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.